Προϊόντα | Ανελκυστήρας χωρίς μηχανοστάσιο
Ανελκυστήρες
MRL
  Ανελκυστήρες
MRL Competition 500
 

Οι ανελκυστήρες χωρίς μηχανοστάσιο (MRL) διαθέτουν τεχνολογία αιχμής, που τους καθιστά καινοτόμους στο είδος τους. Μηχανικοί ή υδραυλικοί, προσφέρουν πλέον τη λύση στο πρόβλημα χώρου που συχνά αντιμετωπίζουν οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί-μελετητές ενός κτιρίου σχετικά με την τοποθέτηση του μηχανοστασίου.

Ο ιδιώτης σε μια μονοκατοικία θα προτιμούσε να χρησιμοποιήσει το δωμάτιο του μηχανοστασίου ως μια επιπλέον αποθήκη, ενώ ο κατασκευαστής μιας μεζονέτας γνωρίζει ότι τα 2-3 m² που θα εξασφαλίσει από το μηχανοστάσιο του ανελκυστήρα μπορεί να τα διαθέσει για άλλη χρήση έχοντας σημαντικό οικονομικό όφελος. Η ανάγκη αυτή καλύπτεται με τον υδραυλικό ανελκυστήρα χωρίς μηχανοστάσιο.

Για τα υδραυλικά ασανσέρ προτείνεται επίσης η λύση ενός compact μηχανοστασίου. Πρόκειται για ένα καλαίσθητο, μεταλλικό ερμάριο (ντουλάπα) που ενσωματώνει τη μονάδα ισχύος και τον πίνακα ελέγχου. Είναι πιστοποιημένο προϊόν και εναρμονίζεται απόλυτα με το Πρότυπο για τα Υδραυλικά Ασανσέρ EN 81.2.

Ο μελετητής ενός πολυώροφου επαγγελματικού κτιρίου διαπιστώνει την ανάγκη περιορισμού των βοηθητικών χώρων προς όφελος των κύριων. Σε αυτή την περίπτωση θα προτιμούσε το μηχανικό ασανσέρ που θα προδιαγράψει να μην έχει μηχανοστάσιο ή τροχαλιοστάσιο στην ανωδομή για λόγους αισθητικούς και πρακτικούς. Η ανάγκη αυτή καλύπτεται με τον μηχανικό ανελκυστήρα χωρίς μηχανοστάσιο.

Η μηχανή τοποθετείται σε ειδική βάση εντός του φρεατίου και ο πίνακας ελέγχου σε μεταλλικό ερμάριο δίπλα από τη θύρα του τελευταίου ορόφου προσφέροντας έτσι την ιδανική πιστοποιημένη λύση για περιπτώσεις όπου δεν μπορεί να υπάρξει μηχανοστάσιο πάνω από το φρεάτιο.

Πλεονεκτήματα:

  • Εξοικονόμηση χώρου
  • Ευελιξία στο σχεδιασμό κτιρίων
  • Αυστηρή τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας και των κανονισμών
  • Συμφέρουσα σχέση κόστους-όφελους για την κατασκευή
  • Ταχύτητες έως και 2,5 m/sec
  • Δυναμικότητα ανύψωσης ανελκυστήρα ίδια με τις συμβατικές λύσεις
Lefkas Elevators: 8ης Μεραρχίας 17 (έναντι ΔΕΗ),  Λευκάδα,  Τ.κ. 31 100,  Τηλ.:  26450 24131,  Fax :  26450 24131